A "vírus-taktika"
2014. augusztus 03. írta: Yoan

A "vírus-taktika"

 

( Fellélegezhetünk, ezúttal rövidebb lesz. :) )

Gyakran szembesülnek manapság a hívők olyan új tanításokkal, misztikus kinyilatkoztatásokkal, egyházon belüli modern trendekkel, amelyekkel kapcsolatban nehezebb állást foglalni, mert vannak bennük jó dolgok, de valahogy mégis marad egy fura érzésünk az egésszel kapcsolatban. Hezitálunk, gondolkodunk rajtuk, és még ha nem is követjük őket, esetleg megtűrjük azokat vagy szemezgetünk belőlük, vagy úgy gondoljuk, nem a mi dolgunk állást foglalni ezekben. Pedig ha tudnánk, hogy e jelenségek mögött valójában a Sátán és démonjainak vírus-taktikája, ördögi logikája, Egyház-ellenes aknamunkája van, egycsapásra világos lenne a helyzet, megfelelő álláspontra tudnánk helyezkedni és megértenénk, miért vannak az adott tévtanokban látszólag jó, de furább dolgok is, és milyen gyümölcsöt szülnek ezek hosszú távon. Merthogy nem a mindig tetszetős, hamar nyíló és elhervadó virágról, hanem a gyümölcsről ismerszik meg a fa, amely lassan érik, és amely elfogyasztásakor fejti ki hatását. A Sátán ugyanis, amikor nem a világban terjeszti általában a romlottságot, hanem kimondottan a hívőket veszi célba, nem olyan egyértelműen felismerhető rossz dolgokat sugall, hanem sokkal ravaszabb, burkoltabb, megtévesztőbb stratégiát alkalmaz, amit én "vírus-taktikának" hívok.

Az elnevezést a természetben található vírusok viselkedésének analógiája adja. Sokszor felmerül a kérdés, a természetben miért vannak, vagy Isten miért engedi, hogy legyenek olyan élőlények, amelyek csak ártani tudnak és semmi hasznuk nem látszik. Valójában mindennek megvan a maga értelme, és a vírusok kitűnő modellként szolgálnak az embereknek arra, hogy megértsék az ördögök taktikáját és általában a tévtanok terjedését. Lássuk csak! A vírusok tulajdonképpen nem is annyira élőlények, egyes vélekedések szerint az élő sejtekről defektként levált töredékekként keletkeztek, amelyek semmi életfunkciót nem mutatnak - egészen addig, amíg be nem kerülnek egy élő gazdasejtbe, amelyet megfertőznek. Összesen egy töredékes DNS vagy RNS láncból állnak, amelyet egy fehérjeburok vesz körül. A fehérjeburok felülete olyan, hogy a megfertőzendő gazdaszervezet immunrendszere ne ismerje fel a betolakodót, normális sejtnek vélje, és így bejuthat a vírus a szervezetbe, a megfertőzendő sejtmagba. Ott bejuttatja nukleinsavmérgét, amivel hibás működésre kódolja át a sejtet, amely elkezdi saját fehérjéjét felhasználva szaporítani a vírust, majd elpusztul. A megfertőzött sejtet se nagyon tudja megkülönböztetni az immunrendszer az egészségestől, így aztán annak pusztulásakor kiszabadul az addigra többszázezer példányban legyártott vírus és tovább fertőz, az egész szervezetet képes megbetegíteni, akár meg is ölni, miközben a gazda-állatból/emberből is kiszabadul a kór és másokat fertőz meg. Védekezni klasszikus gyógyszerrel nem nagyon lehet ellenük, legfeljebb az immunrendszer általános erősítésével és védőoltással, ami tulajdonképpen legyengített vírusokat tartalmaz, és az immunrendszer ezeket könnyebben felismeri és megfelelő védelmet épít ki ellenük. Hasonlóan lehet küzdeni a lelki vírusokkal is: például ebben a biztonságosabb írásban megnézzük általános jellemvonásaikat, hogy aztán a valós életben is felismerjük a valóságos lelki vírusokat.

A tévtanok, a gonosz is a biológiai vírushoz hasonlóak. A rossz nem teremtett dolog, nincs önálló léte, csak a jónak teremtett dolog, élőlény elferdülése, defektje, elromlott elszakadása. A kísértések, tévtanok, téves gyakorlatok mindig tartalmaznak egy felszíni "fehérjeburkot" megtévesztésképpen. A hívőket támadó legtöbb tévtan a felszínen vagy indításképp számos jónak tűnő dolgot tartalmaz, látszólag mélyebb, buzgóbb vallási életre buzdít. Mivel az egyértelműen gonosz, a parancsolatokkal nyíltan szembemenő dolgok feltűnően gyanúsak lennének a hívőknek, ezért csak úgy képes sikerrel hívőket megfertőzni a démoni tévtan, hogy a felszínen olyan dolgokat tartalmaz, amelyek tetszenek a hívőknek, aki pozitív vagy semleges dolognak véli a betolakodót. Amikor befogadtuk a tévtant, az még egy ideig megőrzi azt a látszatot, hogy jó úton vagyunk, valamilyenfajta felsőbb pozitív lelkiséget, tudást követünk. Közben pedig az immunrendszer, lelki védekezőképességünk megtévesztése, éberségének elaltatása folyik. A pozitív reklámkampány után általában jön az a fázis, amikor jelentkező kétségeinket elnyomja a tévtanító még mindig a keresztény elvekkel látszólag összhangban lévő dolgokkal, hogy pl. "Ne ítélkezz!" (amikor pl. a józan Biblián alapuló kritikát alkalmazod, ami nem hogy megengedett, de kötelező is!) vagy pl. hogy "A szíveddel szeress, ne okoskodj!" (ugyanígy az Istennek tetsző kritika és bölcsesség elvetése a cél, de az érzelmi manipuláció is nagy fegyver ilyen támadásokkor, mintha a szeretet valami narkotikus érzelem lenne csupán), stb. A lelki immunrendszer megtévesztésének, tompításának általában az a lényege, hogy ne gondolkodjunk, mert úgy jobban tud irányítani az ellenfél, és ehhez a legtöbbször sugalmazott gondolat az, hogy a szeretet, a legfőbb erény, pusztán egy gondolkodás nélküli érzelem, és ezért nem kell gondolkodni. Ez sokaknál bejön, és kiiktatja mind a józan védekező éberséget a gonosz további támadásaival szemben, mind a legfőbb erényt eltorzítja, hogy ne fejlődjön a hívő, ez az egyik leggonoszabb kettős hatású méreg az ellenfél kezében! Ezek a sugalmazások tehát nem a magasabb erkölcsi mérce követése sarkalnak, hanem csupán a lelki immunrendszerünk elaltatására szolgálnak látszólag pozitív dolgokkal, csak hogy bejuthasson a vírus a szívünkbe.

Amikor pedig sikeresen magunkévá tettük az új tanítást, az nem fog elereszteni, mert kezdi átkódolni a gondolkodásunkat az ő mintájára. Ez az a szakasz, amikor a megfertőzött egyén egyre jobban (vagy akár egy drasztikus lépéssel) elhagyja korábbi hagyományos vallási gyakorlatait, mert azt hiszi az ördögi tanításra, hogy azzal a korábbinál jobb utat követ. A "toborzás" szakaszban még a tévtan álcázásként jobban követte a hagyományos tanításokat, ebben az átformálás szakaszban viszont egyre több azoktól finoman eltérő gyakorlatra, tanításra veszi rá az illetőt, aki azt hiszi, csak azért különbözik ez az út a korábbitól, mert felsőbbrendű. A megfertőzött hívő lelki életének vezetését átadja az új tannak, közösségnek, egyre kevésbé hallgat a hagyományos tanításra, tekintélyekre, Bibliára, papokra, ehelyett őket kezdi el kritizálni. Ebből is látszik, hogy az immunrendszer-elaltató "Ne ítélkezz!" szöveg nem egy magasabb erkölcsökre buzdító általános parancs, hanem csak ideiglenesen volt érvényben, amíg a tévtant nem kellett elítélni, hogy az átjusson a védelmi vonalon. A bejutás UTÁN azonban, amikor a gondolkodás átkódolása folyik, az ítélkezés simán megengedett, sőt bátorítva van a hagyományos (és egészséges) hívőkkel, papokkal, családtagokkal, barátokkal, stb. szemben! De a tudathasadásos megfertőzött egyén ebben a szakaszban is még vígan hangoztatja kioktatóan, hogy mások ne ítélkezzenek felette.

Amikor pedig a hívő elhagyja a hagyományos megszentelt és üdvösségre vezető vallásos utat, onnantól egyre durvább tévtanításokat is bevesz, a vírus átírja a teljes vallási életet. Az Ige átértelmezésre kerül, a parancsolatok között szelektálás történik, más lesz a céljuk, a szertartásokat vagy elhagyatja az ellenség, vagy mágikus színezetet ad nekik, hogy a hívő maradjon a démonok ingoványos okkult területén, miközben megőrzi a látszatot, hogy ő egy "normál" templomba járó hívő, és egyre több nemkeresztény dolgot visz keresztül a gondolkodásában. A Sátán leginkább a gőgre apellál, mivel saját bőrén is tapasztalta, hogy ez a legbiztosabb lelkület arra, hogy valaki ne juthasson be a Mennybe, hanem még ki is dobasson belőle, még ha rendelkezik is bizonyos erényekkel. Ennek érdekében hangsúlyozza lépten-nyomon ennek az útnak a felsőbbrendűségét (nem mintha az lenne, egyszerűen csak egy totálisan beteg, defektes vallásosság, még a hétköznapi szürke hívő életnél is rosszabb), azt, hogy a megfertőzött egyén kiválasztott, ítélkezhet mások felett, ő közli "isten" üzenetét nekik, vezetheti őket, mert ő jobban tud mindent, neki nincs szüksége bűnbánatra, alázatra, nem kell egyszerű jó cselekedeteket tennie, vagy ha tesz is, hát csak azért, hogy dicsérjék az emberek és nőjön a gőgje. Sőt: mivel az ellenfél egy szellemi varázsló, annál tovább is tud menni, képes látomásokat adni, hamis csodákkal elhitetni a hívővel, hogy ő felsőbbrendű "keresztény". Ebben a szakaszban válik a Szentlélek személytelen Erővé (amiről az Alapozásban írtunk), melyet pogány mágikus módon használ az illető, és a hamis sátáni csodák miatt elhiszi, hogy ő felsőbbrendű kiválasztott, megmarad a gőgje és tovább megy a beteges hamis úton. Némely tévtanok vagy ördögi befolyások orvosi értelemben is súlyos betegséget képesek okozni a befogadó hívőben. A hamis próféta-tudat miatt kialakul a skizofrénia, a démoni befolyás pedig ennek és más pszichés zavaroknak, betegségeknek az egyéb tüneteit is okozza. A legtöbb elmebetegségben valóban úgy működik az elme, ahogyan a démoni befolyás hoz létre látomásoknak beadott hallucinációkat és egyéb valósnak vélt tévképzeteket, igaznak vélt téveszméket. Ha nem lépünk időben, gyógyszeres kezelés lehet a vége!

Az ellenfél viszont nem áll meg egyetlen hívő megfertőzésével, hanem miután átformálta annak gondolkodását, a vírus terjesztésére veszi rá a hívőt. Különféle fanatizáló érzelmi manipulációk miatt (pl. "Bárcsak megértenék ezt az emberek és nem vetnének meg engem!" "Figyelmeztesd a népemet!" "Jön a világ vége, és ezt  meg kell tudniuk!" "Tévesek az emberek útjai és elvesznek, ha nem juttatod el hozzájuk az üzenetem!", stb.) a megfertőzött kényszert érez, hogy "titkos tudását", kapott üzeneteit továbbadja az emberiség és a hívek "hasznára", akiknek pusztulásával riogatja az antikrisztusi démon, kihasználva a hívő segítőkészségét. Nemcsak a személyes kapcsolatok szintjén kezdi el terjeszteni a hívő a vírust, hanem manapság már a Interneten is hihetetlen gyorsan szaporítják a megfertőzött fanatikus egyének kényszeresen a démoni magánkinyilatkoztatásokat, figyelmeztetéseket, utolsó idők próféciáit, "krisztus" mai üzeneteit, stb. Sőt, általában a valódi személyes kapcsolatokat le is építi a fertőzött egyén, azok az emberek látják is az ő személyes emberi hanyatlását és ellenzik ezt az utat, éppen ezért lesz remek menekülési alternatíva az, ha a személytelenebb virtuális térben szaporítja az ember a vírust. Ezekről majd részletesebben fogunk még szólni, de mindez egyszerűen a vírusterjesztés szakasza, amiről többek között az is árulkodik, hogy az állítólagos próféciákat valahogy mégsem követi soha a "küszöbön álló" világpusztulás...

A hétköznapi hitvédelemben tehát hasznos dolog megismerni az ellenfél taktikáját, gondolkodását, tevékenységét, amelyet a természetben lévő rossz is jól példáz. Az egészséges emberek mindig úgy fertőződnek meg, ha megtévesztik, kijátsszák az immunrendszerüket, amelynek feladata a kórokozók felismerése és megsemmisítése Isten akaratából. Ha viszont képesek vagyunk az ellenfél fejével is gondolkodni és éberebben figyelni ezekre a taktikákra, jobban felismerjük a támadásokat és hatásosabban vesszük fel ellenük a harcot.

A bejegyzés trackback címe:

https://daypologetics.blog.hu/api/trackback/id/tr26570197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása